Молитва...
 
 
 
 
 
 
   Flag Counter
 
 
Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Амінь.
 "Почуй, о Господи, мій голос, коли взиваю!"
                                                                    (Пс.27(26),7)
   Додому      Святі
 
Святі
 

   Святий  — особистість, особливо шанована в різних релігіях  за святість, благочестя, праведність, стійке сповідання віри,  клопотання  перед Господом за людей.

   В християнстві (за винятком деяких протестантських конфесій)  благочестива та доброчесна людина, прославлена церквою, що являла  собою  зразок чесноти і перебувє за вченням Церкви після її кончини на  небесах та  молиться перед Господом за всіх людей, що нині живуть на  землі. Бог — єдине  джерело святості, відповідно, святий той, хто  з'єднаний з Богом. Не всі зовні  доброчесні люди є святими, деякі з них  навіть невіруючі, і не всі святі були  доброчесними,  наприклад, розсудливий розбійник.

   Слово Святий означає "Відділений", тобто "той що відрізняється від  подібних йому".

   Статус Святий може призначити лише Господь, Який відділяє  вибраний  об'єкт для виконання певної місії у служінні Богові для  виконання Його  головної мети — спасіння кожної живої душі.

   Святими у християнстві є Бог Отець, Бог Син, Бог Дух Святий.

   Святими є ангели, що не згрішили.

   Святими можуть бути не тільки вибрані Богом люди — Адам, Енох,  Ной,  старозавітні та новозавітні пророки, Марія — мати Ісуса,  апостоли — учні  Ісуса, але і неживі об'єкти  Святе місце — місце,  вибране Богом для служіння  і поклоніння Богові.

   Святий день. У Старому і Новому Завітах святим днем є освячений  Богом  день — субота. Ступінь святості людини зростає з її  наближенням до Бога, по  мірі уподібнення характеру людини характеру  Ісуса Христа.

   Святі — особи, що відзначилися найвищими чеснотами християнської  побожності і за життя чи після смерті були прославлені чудами.  Церковна  канонізація надає святим культу, якого не зазнають інші  угодники з  обмеженим вшануванням.